BELYSNING OCH LJUSKÄLLOR

ATT FÖRSTÅ RÄTT BELYSNING
Rätt belysning är en mycket viktig ergonomisk faktor i tandvårdsrummet. Det underlättar personalens arbete. Det ger bättre synskärpa och det blir lätt att uppfatta mindre detaljer. Det förebygger även stress och ögontrötthet. För att skapa rätt belysning behöver personalen en operationslampa som ger minst 20 000 lux kring djurets munhåla, och en omfältsbelysning på 5 000 lux. Om operationslampan är den enda belysningen i operationsrummet kommer personalens ögon snart att bli uttröttade eftersom ögonen hela tiden måste anpassa sig till olika belysning. Bländning kan uppstå när personalen vänder blicken från den starkt upplysta munhålan till brickan för att ta ett instrument och tillbaka mot munhålan. Ögonen kan inte anpassa sig tillräckligt snabbt till det starka ljuset från operationslampan.

ACCESIA NOBLE LIGHT<br />LED 200 ID

ACCESIA NOBLE LIGHT
LED 200 ID

Precisionsarbete på en veterinärklinik kräver hög ljusstyrka, inte minst för att uppnå riktigt färgseende och precision. Armaturerna är utrustade med en skyddsfilm, som gör att armaturen lätt kan rengöras och att ljusintensiteten ej nedsätts p.g.a. damm och smuts. Den tänds och släcks med beröringsfri sensor för bästa hygien.

• Installeras för optimalt ljusförhållande 1:4.
• Reflektorer av renaluminium för maximalt ljusutbyte.
• LED - medellivslängd mer än 50 000 timmar.
• Utmärkt färgåtergivning - LED 5000-6500K, RA> 82.
• Bländskyddets form är av största betydelse. Genom plana ytor på rastrets ovansida absorberas ljus ända upp till 30%. Noble Lights bländskydd ger ett optimalt ljusutbyte genom sin optiska form.
ACCESIA OPERATIONSLJUS

ACCESIA OPERATIONSLJUS

Med LED-källa, vilket ger lång livslängd, mycket låg värmeavgivning, ljust sken och tyst drift (ingen fläkt).

• För tak- eller väggmontering, eller som golvlampa.
• Avtagbara handtag.
• Minskar skuggbildning.
• Spotlight 170 x 85 mm.
• Inbyggt system för att behålla samma färgtemperatur oavsett ljusstyrka (3 000–35 000 lux).

LUPPAR HAR STOR BETYDELSE FÖR ERGONOMIN

En bra lupp ökar personalens produktivitet, självförtroende, ökar kvaliteten på arbetet och förbättrar arbetsställningen genom att behålla ett fast fokusområde. Förekomsten av nacksmärtor bland tandläkare ligger på runt 70%, vilket beror på en arbetsställning där huvudet lutas framåt mer än 30°. För att förhindra detta finns luppar med rätt arbetsavstånd och storlek som hjälper personalen att få en arbetsställning där huvudet lutas framåt så lite som möjligt.
ERGONOMISKA RIKTLINJER

ERGONOMISKA RIKTLINJER

Det är viktigt att ta hänsyn till ergonomiska riktlinjer vid val av lupp.
De två viktigaste ergonomiska faktorerna att tänka på vid köp av lupp är arbetsavstånd och bågarnas storlek/form. Accesia har luppar som kan anpassas till den arbetsställning som är rätt för just dig. Det är en viktig investering för kvaliteten på ditt arbete och för att förebygga framåtlutande huvudrörelser och smärtsam obalans i muskler.
ACCESIA STANDARDLUPPAR

ACCESIA STANDARDLUPPAR

Accesias standardluppar i kombination med Accesia LED-pannlampa EOS 2.0, som ger en ljusstyrka på upp till 35 000 lux, är ett utmärkt verktyg för att se alla mindre detaljer.

Webshop

Intresserad?
Kontakta oss för frågor eller offert